terug naar zoekresultaten

Afstudeerstage richting onderzoek naar softwaretool


Type vacature Afstudeeropdracht
Plaats Regio Rotterdam
Regio's Rotterdam, Delft, Den Haag, Dordrecht, Zoetermeer, Breda, Alphen a.d. Rijn
Studierichting(en) ICT-advies
Opleiding(en) Information engineer, Bedrijfskundige informatica, Informatie dienstverlening en management, Vormgeving en ontwerp interactie, Business Process Management IT, Informatie en communicatie technologie, Information Management, Information Technology
Niveau('s) HBO en WO
Startdatum per direct of in overleg

Opdracht

Dit bedrijf heeft zich verdiept in een nieuwe softwaretool die mogelijk geschikt kan zijn voor WTB toepassingen: Topologie software. (Dit heeft een achtergrond vanuit 3D printen). 

Als afstudeerder ga je kijken of deze softwaretool toepassingen heeft in het werk dat zij doen. Je gaat onderzoek verrichten naar de vraag wat het bedrijf er mee kan, wat de toepassingen ervan zijn en wat de voor- en nadelen ervan zijn. De opdracht die je gaat uitvoeren is tweeledig: 
- Eerst ga je onderzoek doen naar de software zelf: wat zijn de pro's en cons van diverse pakketten? 
- Vervolgens ga je onderzoek doen naar wat er gebeurt als zo'n pakket in gebruik wordt genomen: Wat biedt het voor voordeel voor het bedrijf als ontwerpbureau en wat voor voordeel biedt het voor de klant? (Kunnen de producten bijvoorbeeld worden gemaakt in minder tijd, of worden ze goedkoper, lichter, ...?)


Bedrijf

Het bedrijf is gevestigd in de regio Rotterdam en is werkzaam in de scheepsbouw. De organisatie is internationaal actief. Intern heerst er een erg fijne sfeer. Je komt bovendien te werken met enthousiaste en ervaren collega's.

Profiel kandidaat

- Enthousiast
- Leergierig
- Initiatiefrijk
- Harde werker

Sollicitatieprocedure

Spreekt de opdracht je aan? Solliciteer dan via de onderstaande "Toon interesse"-button op de opdracht. Hier kun je een motivatie schrijven. Dit geeft jou de mogelijkheid om je persoonlijke talenten extra te benadrukken. Zien wij op basis van je cv en motivatiebrief voldoende aanknopingspunten, dan nemen wij contact met je op voor een eerste telefonische kennismaking. Als deze kennismaking positief is, dan plannen we in overleg met jou een sollicitatiegesprek in met het bedrijf. Bij een positieve respons van de stagebiedende organisatie, zullen we jou informeren en je alle informatie van het bedrijf geven, zodat jij je kunt voorbereiden op een volgend gesprek. Hierna word je uitgenodigd voor een intakegesprek via Skype of bij ons op kantoor in Nijmegen met één van onze collega's. We zullen daarbij nader ingaan op je cv, talenten, vaardigheden en ambities. We bereiden je goed voor op het gesprek door je tips te geven over voorbereiding, presentatievaardigheden, kleding en natuurlijk over de inhoud van de stage of afstudeeropdracht. Als je zelf vragen hebt over bepaalde zaken, dan zullen wij je hiermee uiteraard ook helpen en coachen.

Ons aanbod

StageMax heeft veel samenwerkingsverbanden met stagebiedende organisaties. Deze bieden een stagevergoeding van minimaal € 250,- per maand. Via onze beproefde en professionele werkwijze gaan we via ons netwerk op zoek naar een stage of afstudeeropdracht die past bij je opleiding en voorkeuren. We brengen jou en de stagebiedende organisatie samen en als je vooraf, tijdens of na je stageperiode vragen hebt, kan je altijd bij onsterecht. Hoewel StageMax een commercieel bedrijf is, is onze dienstverlening voor studenten 100% gratis!

Spreekt deze stage je aan?

Toon interesse

Als we op basis van je cv en motivatiebrief een goede match zien met de vacature, zullen we contact met je opnemen voor een nader kennismakingsgesprek. Wanneer je na één week niks van ons hebt vernomen en toch graag zou willen weten waarom je niet bent meegenomen in de procedure, dan kan je altijd een mailtje sturen naar [email protected].

Ik ben nieuw hier!

Ik heb een account. Inloggen »
Schrijf je in
E-mailadres:
Wachtwoord:
Herhaal wachtwoord: Verder

Laat weten dat je geïnteresseerd bent


Naam:
Telefoon
E-mailadres
Motivatie:
cv (optioneel) Als je je cv uploadt, kunnen we je het beste helpen.
 

Stages

Stages startdatum

Stages per niveau

Stages per regio

Stagiaires en afstudeerders

Stagiaires startdatum

Stagiaires per niveau

Stagiaires per richting

Stagiaires per regio