terug naar zoekresultaten

(Afstudeer)stage richting Business IT


Type vacature Stage en Afstudeeropdracht
Plaats Delft
Regio's Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Delft, Den Haag, Dordrecht, Leiden, Zoetermeer, Alphen a.d. Rijn
Studierichting(en) ICT-advies
Opleiding(en) Information engineer, Bedrijfskundige informatica, Informatie dienstverlening en management, Vormgeving en ontwerp interactie, Business Process Management IT, Informatie en communicatie technologie, Information Management, Information Technology
Niveau('s) HBO en WO
Startdatum per direct of in overleg

Opdracht

Het bedrijf werkt momenteel nog met verschillende IT systemen. Zo beschikken ze over een zelf ontwikkeld, algemeen systeem, een systeem voor de boekhouding, voor de facturatie, voor CRM, en nog een aantal meer. Het bedrijf is bang dat deze systemen binnenkort niet meer sterk genoeg zijn voor de toenemende groei van het bedrijf. Ze werken momenteel met zo'n 100 mensen, maar ze verwachten in de nabije toekomst veel groter te worden. Daarom zijn ze op zoek naar een stagiair die voor een scenario kan uitschrijven voor de volgende drie mogelijkheden:
- Overstappen op een bestaand systeem
- Doorontwikkelen van het eigen ontwikkelde systeem
- Een nieuw systeem laten ontwikkelen

Om tot een concrete aanbeveling te komen zul je allereerst de huidige processen binnen het bedrijf omschrijven. Vervolgens zul je inventariseren welke IT-functionaliteiten nodig en gewenst zijn. Je zult de huidige systemen gaan onderzoeken en kijken of en hoe de mogelijkheden zijn om deze door te ontwikkelen of dat het beter is om een nieuw systeem te ontwikkelen. Ook zul je hierbij een kosteninschatting maken. Tot slot geef je dus op basis van je onderzoek een advies omtrent de IT-systemen. 

Deze opdracht zal gedeeltelijk vanaf het kantoor moeten worden uitgevoerd en kan ook gedeeltelijk vanuit thuis worden geconcretiseerd. Gedurende je stagetijd zal je goed worden begeleid door iemand van niveau!Bedrijf

Het bedrijf is een organisatie die technische consultancy projecten uitvoert. Deze projecten worden voornamelijk uitgevoerd door studenten die goed worden begeleid door professionals. Het bedrijf bestaat nog maar sinds 2014, maar heeft nu al zo'n 100 medewerkers en zijn nog altijd sterk aan het groeien! Er bestaan korte lijnen en een gezellige werksfeer, maar er wordt wel hard gewerkt!

Profiel kandidaat

- Communicatief vaardig
- Analytisch sterk
- Hard werkend
- Initiatief tonend

Sollicitatieprocedure

Spreekt de opdracht je aan? Solliciteer dan via de onderstaande "Toon interesse"-button op de opdracht. Hier kun je een motivatie schrijven. Dit geeft jou de mogelijkheid om je persoonlijke talenten extra te benadrukken. Zien wij op basis van je cv en motivatiebrief voldoende aanknopingspunten, dan nemen wij contact met je op voor een eerste telefonische kennismaking. Als deze kennismaking positief is, dan plannen we in overleg met jou een sollicitatiegesprek in met het bedrijf. Bij een positieve respons van de stagebiedende organisatie, zullen we jou informeren en je alle informatie van het bedrijf geven, zodat jij je kunt voorbereiden op een volgend gesprek. Hierna word je uitgenodigd voor een intakegesprek via Skype of bij ons op kantoor in Nijmegen met één van onze collega's. We zullen daarbij nader ingaan op je cv, talenten, vaardigheden en ambities. We bereiden je goed voor op het gesprek door je tips te geven over voorbereiding, presentatievaardigheden, kleding en natuurlijk over de inhoud van de stage of afstudeeropdracht. Als je zelf vragen hebt over bepaalde zaken, dan zullen wij je hiermee uiteraard ook helpen en coachen.

Ons aanbod

StageMax heeft veel samenwerkingsverbanden met stagebiedende organisaties. Deze bieden een stagevergoeding van minimaal € 250,- per maand. Via onze beproefde en professionele werkwijze gaan we via ons netwerk op zoek naar een stage of afstudeeropdracht die past bij je opleiding en voorkeuren. We brengen jou en de stagebiedende organisatie samen en als je vooraf, tijdens of na je stageperiode vragen hebt, kan je altijd bij onsterecht. Hoewel StageMax een commercieel bedrijf is, is onze dienstverlening voor studenten 100% gratis!

Spreekt deze stage je aan?

Toon interesse

Als we op basis van je cv en motivatiebrief een goede match zien met de vacature, zullen we contact met je opnemen voor een nader kennismakingsgesprek. Wanneer je na één week niks van ons hebt vernomen en toch graag zou willen weten waarom je niet bent meegenomen in de procedure, dan kan je altijd een mailtje sturen naar [email protected].

Ik ben nieuw hier!

Ik heb een account. Inloggen »
Schrijf je in
E-mailadres:
Wachtwoord:
Herhaal wachtwoord: Verder

Laat weten dat je geïnteresseerd bent


Naam:
Telefoon
E-mailadres
Motivatie:
cv (optioneel) Als je je cv uploadt, kunnen we je het beste helpen.
 

Stages

Stages startdatum

Stages per niveau

Stages per regio

Stagiaires en afstudeerders

Stagiaires startdatum

Stagiaires per niveau

Stagiaires per richting

Stagiaires per regio