terug naar zoekresultaten

Afstudeeropdracht richting DevOps processen


Type vacature Afstudeeropdracht
Plaats Barneveld
Regio's Utrecht, Deventer, Apeldoorn, Arnhem, Ede, Wageningen, Amersfoort, Hilversum
Studierichting(en) ICT, ICT-advies, ICT-beheer
Opleiding(en) Information engineer, Bedrijfskundige informatica, Human technology, Systeembeheer, Informatie dienstverlening en management, System and Network Engineering, Vormgeving en ontwerp interactie, Mens en informatiekunde, Bestuurlijke informatiekunde, Telematica, ICT-beheer, Netwerk Infrastructuur Design, Data Solutions Development, Bedrijfswiskunde en ICT, Informatiekunde, Infrastructure Design, Infrastructure Security Management, IT Service Management, Multimedia Design and Development, Business Process Management IT, Informatie en communicatie technologie, Information Management, Information Technology
Niveau('s) HBO en WO
Startdatum per direct of in overleg

Opdracht

Als ICT'er heb je er vast wel eens van gehoord: DevOps, een combinatie van 'development' en 'operations'. Een methode die verschillende software engineers en andere IT specialisten dichter tot elkaar brengt waardoor processen kunnen worden vereenvoudigd.  

Het bedrijf merkt dat er een toenemende vraag is van klanten om de netwerk infrastructuur te integreren in de vaak al bestaande DevOps. Het bedrijf programmeert niet zelf haar eigen oplossingen, maar haalt verschillende onderdelen af bij diverse leveranciers en implementeert dit vervolgens als één pakket bij de klant. Daarom willen ze onderzoeken welke DevOps het bedrijf kan gaan gebruiken om die vervolgens bij haar klanten in te zetten. Daarom zijn ze op zoek naar een analytisch sterke afstudeerder met kennis van IT!

Als afstudeerder krijg jij een drieledige opdracht. Allereerst ga je onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van DevOps. Waarvoor kunnen ze worden gebruikt? Welke toolings zijn er? Vervolgens ga je onderzoeken wat de mogelijkheden van DevOps zijn binnen het bedrijf. Hoe passen ze binnen de huidige systemen? Hoe worden ze al ingezet bij klanten? Welke vragen komen er vanuit de klant? Kan het worden gebruikt om de al bestaande processen te verbeteren? Tot slot schrijf je een model voor de integratie van een nieuw netwerkintegratiesysteem bij de klant. Hierbij beschrijf je wat er nodig is voor deze integratie, op welke manier dit zou moeten gaan passen, welke DevOps er nodig zullen zijn en hoe de technische uitwerking eruit komt te zien. Ook maak je een testplan, waarin je aantoont hoe de integratie daadwerkelijk in zijn werk zal gaan. 

Uiteindelijk kom je tot een eindrapport waarin je jouw bevindingen en aanbevelingen noteert. Ook zal je aan het einde van je afstudeerperiode een presentatie geven aan het bedrijf waar je uitlegt wat jouw bevindingen zijn. 

Al met al een uitdagende afstudeeropdracht bij een grote internationale speler waarbij je uiteraard goed zal worden begeleid door iemand met verstand van zake. 


Bedrijf

Het bedrijf is één van de grootste spelers op het gebied van netwerkbeheer en alles wat daarbij komt kijken. Ze bestaan al meer dan 30 jaar en hebben inmiddels kantoren over de hele wereld! Ze helpen zowel grote als kleine bedrijven met innovatieve ICT-oplossingen.

Profiel kandidaat

- Kennis van netwerken en besturingssystemen
- Affiniteit met programmeren
- Goede schriftelijke vaardigheden
- Analytisch sterk
- Doorzettingsvermogen
- Communicatief vaardig
- Zelfstandig
- Goede beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift

Sollicitatieprocedure

Spreekt de opdracht je aan? Solliciteer dan via de onderstaande "Toon interesse"-button op de opdracht. Hier kun je een motivatie schrijven. Dit geeft jou de mogelijkheid om je persoonlijke talenten extra te benadrukken. Zien wij op basis van je cv en motivatiebrief voldoende aanknopingspunten, dan nemen wij contact met je op voor een eerste telefonische kennismaking. Als deze kennismaking positief is, dan plannen we in overleg met jou een sollicitatiegesprek in met het bedrijf. Bij een positieve respons van de stagebiedende organisatie, zullen we jou informeren en je alle informatie van het bedrijf geven, zodat jij je kunt voorbereiden op een volgend gesprek. Hierna word je uitgenodigd voor een intakegesprek via Skype of bij ons op kantoor in Nijmegen met één van onze collega's. We zullen daarbij nader ingaan op je cv, talenten, vaardigheden en ambities. We bereiden je goed voor op het gesprek door je tips te geven over voorbereiding, presentatievaardigheden, kleding en natuurlijk over de inhoud van de stage of afstudeeropdracht. Als je zelf vragen hebt over bepaalde zaken, dan zullen wij je hiermee uiteraard ook helpen en coachen.

Ons aanbod

StageMax heeft veel samenwerkingsverbanden met stagebiedende organisaties. Deze bieden een stagevergoeding van minimaal € 250,- per maand. Via onze beproefde en professionele werkwijze gaan we via ons netwerk op zoek naar een stage of afstudeeropdracht die past bij je opleiding en voorkeuren. We brengen jou en de stagebiedende organisatie samen en als je vooraf, tijdens of na je stageperiode vragen hebt, kan je altijd bij onsterecht. Hoewel StageMax een commercieel bedrijf is, is onze dienstverlening voor studenten 100% gratis!

Spreekt deze stage je aan?

Toon interesse

Als we op basis van je cv en motivatiebrief een goede match zien met de vacature, zullen we contact met je opnemen voor een nader kennismakingsgesprek. Wanneer je na één week niks van ons hebt vernomen en toch graag zou willen weten waarom je niet bent meegenomen in de procedure, dan kan je altijd een mailtje sturen naar [email protected].

Ik ben nieuw hier!

Ik heb een account. Inloggen »
Schrijf je in
E-mailadres:
Wachtwoord:
Herhaal wachtwoord: Verder

Laat weten dat je geïnteresseerd bent


Naam:
Telefoon
E-mailadres
Motivatie:
cv (optioneel) Als je je cv uploadt, kunnen we je het beste helpen.
 

Stages

Stages startdatum

Stages per niveau

Stages per regio

Stagiaires en afstudeerders

Stagiaires startdatum

Stagiaires per niveau

Stagiaires per richting

Stagiaires per regio